Tęsknię za latem, spódnicami, japonkami, zwiewnymi topami, zapachem słońca, kolorami, spacerami, energią, która daje lato, a także świeżymi polskimi truskawkami, deserami jogurtowymi...takimi jak ten:
Truskawkowy zawrót głowy
400 gram
jogurtu naturalnego
1 galaretka
wiśniowa/truskawkowa
20 dkg
truskawek (najlepiej świeżych)
½ szklanki
wody
Rozpuścić
połowę galaretki w połowie szklanki gorącej wody. Wystudzić galaretkę i
połączyć z jogurtem naturalnym. Truskawki poprzekrajać na polówki (będą ładnie
wyglądały z przekroju) - włożyć do pucharka, zalać masą jogurtową. Na górze
można ozdobić bitą śmietaną lub łyżką jogurtu i truskawką, ale przed samym
podaniem na stół. Porcja na 2 pucharki większe. Niskokaloryczny deserek :)
Wygląda cudownie!
OdpowiedzUsuń:)