W końcu nadeszła wiosna, a z nią bogactwo nowalijek - rzodkiewek skrzypiących i szczypiących przyjemnie w język, szczypiorku, polskich, pomidorów szklarniowych a wraz z nimi chęć do gotowania i tworzenia miksów z tymi wiosennymi mniam warzywami! Oto jeden z nich!
Kruche słone babeczki
300 gram mąki tortowej
150 gram margaryny
3- 4 żółtka
1 łyżeczka soli
Nadzienie do babeczek
1 opakowanie twarożku śmietankowego
szczypiorek cienki
sól, pieprz do smaku
Posypać stolnicę odrobiną mąki, posiekać margarynę, przesiać mąkę oraz sól, dodać żółtka i zagnieść ciasto kruche. Następnie do foremek blaszanych wkładać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Następnie po wystudzeniu można podawać z pastami jajecznymi, twarożkiem jako przekąskę.
Nie przepadam zbytnio za rzodkiewkami ale Twój przepis jest całkiem całkiem może mnie przekona :D
OdpowiedzUsuń