W ten weekend w mojej kuchni TARTY wracają do łask!
Eksperymentuję na słodko i wytrawnie.
A szczególnie ostatnio na słodko :)
Ponieważ tarta z jabłkami i bezą wytrwała jedynie 1,5 dnia,
dzisiaj nowa odsłona tarty z jabłkami i kruszonką (zamiast bezy).
Ale oddaje hołd - tym razem to Pan Mąż zagniótł spód do tarty!!
Oboje nie potrafiliśmy się zdecydować, która smakowała lepiej :)
Jako dekoracja urocza angielska ściereczka (prezent)- dziś miała premierę :)
Przepis jak tarta z jabłkami i bezą, z tym, że zamiast bezy posypujemy jabłka kruszonką.
Kruszonka:
1/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mąki krupczatki
125 gram margaryny
1/2 cukru waniliowego
Zagnieść wszystkie składniki na kruszonkę. Posypać ciasto i piec około 25 minut w 180 stopniach.
Wygląda bosko!
OdpowiedzUsuńŚwietny blog!:)
Zapraszam do mnie!
Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może kiedyś znajdziesz u mnie cos ciekawego :)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
ach te tarty, u mnie też szybko znikają
OdpowiedzUsuń