Chrupiące, słonawe ogórki małosolne letnią porą - dopełnią smakiem każde danie –
zarówno obiadowe jak i śniadanie :) Na przekór
obcokrajowcom, którzy dopóki nie posmakują - drwią z naszych ogórków i bigosu -
ja jestem zdecydowanie "za"!!
A potrzeba tak niewiele – świeże nieduże ogóreczki, koper
z kwiatem, czosnek, liście porzeczki i wiśni, liście chrzanu, sól, pieprz i
gorąca woda!
Składniki:
10-12
ogórków
2 duże
liście chrzanu
3 ząbki
czosnku
1-2
kwiaty kopru
5-6
liści porzeczki i wiśni
sól
gorąca
woda
pieprz
w ziarnach
Układamy warstwo liście oraz koper, pomiędzy nie wkładamy
ogórki, wrzucamy czosnek i pieprz, zalewamy gorącą wodą z solą.Odstawiamy na
około 24 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz