niedziela, 11 maja 2014

Tarta z jabłkami i kruszonką

W ten weekend w mojej kuchni TARTY wracają  do łask!
Eksperymentuję na słodko i wytrawnie.
A szczególnie ostatnio na słodko :)
Ponieważ tarta z jabłkami i bezą wytrwała jedynie 1,5 dnia, 
dzisiaj nowa odsłona tarty z jabłkami i kruszonką (zamiast bezy).
Ale oddaje hołd - tym razem to Pan Mąż zagniótł spód do tarty!!
Oboje nie potrafiliśmy się zdecydować, która smakowała lepiej :)


Jako dekoracja urocza angielska ściereczka (prezent)- dziś miała premierę :)


Przepis jak tarta z jabłkami i bezą, z tym, że zamiast bezy posypujemy jabłka kruszonką.

Kruszonka:
1/4 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mąki krupczatki
125 gram margaryny

1/2 cukru waniliowego

Zagnieść wszystkie składniki na kruszonkę. Posypać ciasto i piec około 25 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. Wygląda bosko!

    Świetny blog!:)

    Zapraszam do mnie!
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może kiedyś znajdziesz u mnie cos ciekawego :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ach te tarty, u mnie też szybko znikają

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...