piątek, 30 maja 2014

Placuszki z musem truskawkowym !

Tak się jada śniadanie na urlopie lub leniwym sobotnio-niedzielnym porankiem:p 
Delikatne placuszki, do tego mus ze świeżo zmiksowanych truskawek, 
kawa z mlekiem... Czego chcieć więcej?
No może gdyby zjeść takie śniadanko na 
 tarasie z widokiem na jezioro lub łąkę i byłabym w niebie ;p
Placuszki przyrządza się bardzo szybko, 
są fajne puchate, idealne do letnich owoców.




Składniki (na śniadanie dla 2 osób)
2 jajka
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
3-4 łyżki mleka
6 łyżek mąki

Mus truskawkowy: 200 gram truskawek miksujemy blenderem, ale niedokładnie, aby kawałki truskawek zostały :)

Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do białek cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na pianę, następnie wbijamy żółtka, wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Smażymy na oleju, odsączamy na ręczniku papierowym z oleju, następnie podajemy z musem np. z truskawek. Najlepsze na świeżo, są wtedy puszyste. 

Milion smaków truskawek

6 komentarzy:

  1. Wypróbuję te placuszki w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. placuszki wyglądają smakowicie :)

    Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej.
    Pojawią się rówhnież recenzję innych produktów dla dzieci, które znalazły się w naszej wyprawce :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapomniałam o tej patelni w serduszka, a jest idealna na rozkoszne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny przepis! koniecznie muszę wypróbować :) chrobry

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...