piątek, 27 września 2013

Placek kruchy z brzoskwiniami - prosto z sadu!


Wrzucam ciasto kruche z brzoskwiniami - takimi z drzewka owocowego lub straganu, a nie z puchy - i tak lubianą przeze mnie bezą. I chociaż nie wiem, czy umiałabym jak pierwsza dama jeść bezę to baaardzo lubię placki wykończone właśnie bezową górą :)
A najlepszy sposób, aby beza nie opadła - to nie wyjmować ciasta odrazu z piekarnika, tylko uchylić drzwiczki i niech sobie podeschnie :) 




2 komentarze:

  1. Smakowite ciacho. I zgadzam się z Tobą- owoce najlepsze świeże, "swojskie", a nie z puszki.
    Piękny talerzyk!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki, talerzyk z kolekcji filiżankowej, turkusowej, strasznie ją lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...